Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności

W tym roku hasło przewodnie to „Bezpieczeństwo żywności – Bądźmy przygotowani na nieoczekiwane!”.

Celem tego dnia jest m.in. Zwracanie uwagi na zagrożenia czyhające na konsumentów podczas zakupów produktów spożywczych. Szerzenie wiedzy na temat bezpieczeństwa żywności i zapobiegania chorobom przenoszonym przez jedzenie. Promowanie rozwiązań, które przyczyniają się do zwiększania bezpieczeństwa żywności.
Eksperci uczulają, aby kupować mięso, nabiał i ryby tylko wiadomego pochodzenia, bo istnieje mnóstwo patogenów mogących wywołać poważne choroby.

Polityka cookies i prywatności

Strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celu niezbędnym do prawidłowego działania serwisu, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkownika oraz statystyk. Wyłączenie zapisywania plików cookies jest możliwe w ustawieniach każdej przeglądarki internetowej, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies należy opuścić stronę.

Zaznacz cookies, które akceptujesz:
Powrót